GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-16

KOKLETAI SU ĮDARU


500g kiaulienos faršo
1 kiaušinis
3 skiltelės česnako
2 v.š. džiūvėsėlių
Prieskoniai
Įdarui:
2-3 v.š. razinų
3-4 v.š. supjaustytų džiovintų slyvų
2 v.š. smulkintų lazdyno riešutų
4-5 v.š. fermentinio sūrio
2 v.š. grietinės

Svogūną supjaustyti kubeliais (jei turite jėgos galima išspausti per česnako spaustuvą, bus skaniau), susmulkinti česnaką, sudėti faršą, įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsėlius, prieskonius ir gerai išmaišyti. Įdarui fermentinį sūrį sutarkuoti smulkia tarka, dėti likusius produktus ir gerai išmaišyti. Iš faršo padaryti blynelius ant kurių sudėti įdarą

suformuoti kotletus

Kepti keptuvėje ir dar 10-15min patroškinti.

KOMENTARAS: Šiandien norėjosi paeksperimentuoti, taip ir gimė kotletų su įdaru receptas. Tik kitą kart dėsiu dvigubai daugiau įdaro, o riešutai davė gerą skonį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą