GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-16

VIŠTIENOS SUKTINUKAI SU SŪRIU IR DŽIOVINTAIS PERSIKAIS


6 vištienos krūtinėlės filė be odos
Džiūvėsėlių
Vištienos prieskonių, druskos
3-4 v.š. grietinės
3-4 v.š. minkšto sūrio (pvz philadelphia)
300-400g fermentinio sūrio
18 džiovintų persikų
4-5 v.š. majonezo

Vištienos krūtinėlę išmušti virtuviniu plaktuku, abi puses ištepti majonezu, apibarstyti prieskoniais ir palikti mažiausiai kelioms valandoms, kad pasimarinuotų. Tada uždėti gabalėlį fermentinio sūrio, džiovintų persikų.

Susukus apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti keptuvėje.

Į kepimo indą sudėti grietinę su minkštu sūriu, įpilti puse stiklinės vandens, uždėti apkeptus suktinukus ir apibarstyti burokine tarka tarkuotu fermentiniu sūriu.

Kepti 20-30min, 180-200C.

KOMENTARAS: Šį patiekalą gamino mano sesė Kristina, bet man taip skaniai atrodo, kad ir aš artimiausiu metu pabandysiu. Tik papildomai ant grietinės ir minkšto sūrio užtarkuosiu morka arba kubeliais pjaustyto rauginto agurko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą