
225g sviesto
225g smulkaus cukraus
225g miltų
4 kiaušiniai
1 v.š. kakavos miltelių
1 v.š. kavos granulių
1 a.š. kepimo miltelių
Glajuj:
100g balto šokolado
50g sviesto
3 v.š. cukraus
175g cukraus pudros
Kakavą su kava ištirpinti dvejuose šaukštuose šilto vandens, sudėti minkštą sviestą, suberti cukrų, miltus sumaišytus su kepimo milteliais, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Supilti į kekso formą ir kepti 35-40min, 180C. Iškepusį keksą ataušinti 10 min ir ant jo užpilti glajų (šokoladą, sviestą, cukrų ir cukraus pudrą ištirpinti dubenyje panardintame karštame vandenyje).

KOMENTARAS: Skanus, kapučino skonio sausas keksas. Šį keksą kepė mano sesė Kristina. Ji nemėgsta balto šokolado, todėl glajus gamintas su pienišku šokoladu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą