GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-02-15
KEKSAS “KAPUČINO”
225g sviesto
225g smulkaus cukraus
225g miltų
4 kiaušiniai
1 v.š. kakavos miltelių
1 v.š. kavos granulių
1 a.š. kepimo miltelių
Glajuj:
100g balto šokolado
50g sviesto
3 v.š. cukraus
175g cukraus pudros
Kakavą su kava ištirpinti dvejuose šaukštuose šilto vandens, sudėti minkštą sviestą, suberti cukrų, miltus sumaišytus su kepimo milteliais, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Supilti į kekso formą ir kepti 35-40min, 180C. Iškepusį keksą ataušinti 10 min ir ant jo užpilti glajų (šokoladą, sviestą, cukrų ir cukraus pudrą ištirpinti dubenyje panardintame karštame vandenyje).
KOMENTARAS: Skanus, kapučino skonio sausas keksas. Šį keksą kepė mano sesė Kristina. Ji nemėgsta balto šokolado, todėl glajus gamintas su pienišku šokoladu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą