GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-15

KIAULIENOS UŽKEPĖLĖ


5 vidutinio dydžio bulvės
200-300g kiaulienos sprandinės
100g fermentinio sūrio
1 morka
1 raugintas agurkas
Padažui:
1 kiaušinis
3 a.š. grietinės
1 v.š. pieno
1 v.š. pomidorų padažo
1-2 skiltelės česnako
druskos

Bulves nuskusti ir išvirti. Mėsa marinuoti prieskoniuose ir majoneze. Išsimarinavusią apkepti kartu su burokine tarka tarkuota morka. Į užkepėlės indelius sudėti virtas ir juostelėmis pjaustytas bulves, ant jų sudėti apkeptą faršą, tada pjaustytą raugintą agurką ir ant viršaus tarkuotą fermentinį sūrį. Pasidaryti padažą ir apipilti užkepėlę.

Kepti 20-25min, 180C.

KOMENTARAS: Rauginti agurkai davė labai gerą skonį. Vietoj grietinės ir pieno galima naudoti grietinėlę, būtų dar skaniau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą