
4 kambario temperatūros kiaušinių baltymai
1 stiklinė cukraus
Norimi priedai (aromatai, kokoso drožlės, smulkinti be odelių riešutai, kakava)
Kiaušinio baltymus plakti mikseriu kol suputos. Tada plakant berti po 1 v.š. cukraus. Kitą šaukštą cukraus galima berti tik tuomet, kai prieš tai subertas yra visiškai ištirpęs. Plakti reikia tok kol bus subertas visas cukrus, o masė bus lygi ir blizgės. Įmaišyti priedus. Apvertus dubenį masė neturi iškristi. Išplaktus baltymus sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos išspausti morengus.
Džiovinti 1-2valandą (priklauso nuo dydžio)80C ir palikti per naktį orkaitėje. Truputį praverti orkaitės dureles. Iškepusius nuo kepimo popieriaus nuimti tik tuomet, kai bus visiškai ataušę.
Su riešutais ir kokosu:

Be priedų:

Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Seniai norėjau išsikepti, bet vis nedrįsdavau. Kepant sausainius „Trapiosios širdelės“, liko kiaušinio baltymų, tai juos ir panaudojau. Dėjau 1 v.š. kokoso drožlių, 3 v.š. smulkintų, bet su odelėm lazdyno riešutų ir kelis lašus apelsinų aromato. Morengus šiaip ne taip sutalpinau ant vienos orkaitės skardos, kepant jie pasipūtė ir kai kurie sulipo, tai reikėtų formuoti ant dviejų orkaitės skardų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą