GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-02-15
SAUSAINIAI „TRAPIOSIOS ŠIRDELĖS“
3 kietai virti kiaušinio tryniai
130g margarino
225g miltų
30g cukraus
75g cukraus pudros
1 a.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinio trynys sausainių aptepimui
Virtus kiaušinio trynius pertrinti per sietelį, suberti cukrų, vanilinį cukrų, cukraus pudrą, minkštą sviestą ir trinti kol masė bus puri. Sudėti miltus ir išminkyti tešlą. Iš jos suformuoti rutulį ir suvyniojus į maistinę plėvelę 30min palikti šaldymo kameroj. Išėmus tešlą iškočioti 5mm storio, išspausti širdeles
sudėjus ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos aptepti kiaušinio tryniu.
Kepti 10-15min, 180C.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Sausainiai paprasti, trapūs, puikiai tinka prie arbatos. Gavosi dvi orkaitės skardos. Kiaušinio trynius viriau be baltymo, o baltymus panaudojau morengų gamybai. Nuo išvirusių trynių labai lengvai nusiėmė likęs baltymas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą