GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-03-11

ŠVENTINIAI KOTLETAI


500-600g kiaulienos faršo
morka
svogūnas
bulvė
1-2 skiltelės česnako
Kiaušinis
2 v.š. džiuvėsėlių
Prieskonių
Troškinimui:
200ml grietinėlės
Fermentinio sūrio
Pomidorų padažo

Į faršo masę įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsėlius, prieskonius, sudėti smulkiai pjaustytas česnako skilteles, smulkia tarka tarkuotą morką, bulvę ir svogūną, gerai išmaišyti, suformuoti kotletus ir kepti keptuvėje. Prieš baigiant kepti trumpai patroškinti grietinėlėje, uždėti po ploną gabalėlį fermentinio sūrio ir papuošti pomidoru padažu. Keptuvę nukelti nuo ugnies, kai išsilydis sūris.

KOMENTARAS: daržovės priduoda gerą skonį. Kotletų galima netroškinti grietinėlėje, o tiesiog uždėti fermentinį sūrį su pomidorų padažu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą