GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-12-06

MOLIŪGŲ KEKSAS


400g moliūgo (be odos ir minkštimo)
250g miltų
2a.š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
240g cukraus
120g minkšto sviesto
7 g vanilinio cukraus
40g lazdyno riešutų
1 sauja razinų

Moliūgą nulupti, išimti minkštimą ir supjaustyti mažais kubeliais. Kiaušinio baltymus išplakti su 120g cukraus iki standumo. Sviestą išplakti su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi, vis maišant po vieną trynius iki purumo. Į gautą masę atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus. Įsijoti miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai išmaišyti šaukštu semiant masę iš apačios į viršų. Tada įmaišyti moliūgą, riešutus ir razinas. Kepti 50-55min, 180C.

Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: Skaniausia valgyti užsigeriant šiltu pienu. Puikus būdas sunaudoti moliūgą. Jei kekse nepatinka moliūgo gabalėliais, tarkuokite burokine tarka.

1 komentaras: