GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-12-06
VIŠTIENOS SALOTOS SU SALIERU
200g vištienos filė
200g salierų stiebų
150g obuolių
50g graikinių riešutų
4 v.š. majonezo
Druskos, šviežiai grūstų pipirų
Salierų stiebus truputėli aplupti, kad pjaustant kubeliais nubūtų „siūlų“ ir supjaustyti griežinėliais. Obuolį nulupti, išimti šerdį ir supjaustyti kubeliais. Gliaudytus graikinius riešutus pasmulkinti. Vištieną išvirti ir atvėsusią supjaustyti kubeliais. Visus produktus sumaišyti su majonezu ir prieskoniais.
KOMENTARAS: salierų ir obuolių kiekį galima keisti pagal savo skonį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą