GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-12-06

BISKVITINIS OBUOLIŲ PYRAGAS


190g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
150g cukraus
3 kiaušiniai
75g tirpinto sviesto
150ml jogurtinės grietinės
5 obuoliai
2v.š. vanilinio cukraus

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Įmaišyti cukrų, kiaušinius, sviestą, grietinę. Obuolius nulepti, išimti šerdis ir supjaustyti skiltelėmis. ¾ tešlos supilti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, ant viršaus paskleisti obuolius, užpilti likusia tešla. Kepti 35min, 180C. Iškepusį pyragą apibarstyti vaniliniu cukrumi ir ataušinti formoje.

Šaltinis originalus receptas

KOMENTARAS: originaliame recepte nurodyta ne tik grietinė, bet ir grietinėlė, tačiau jos nedėjau. Nemanau, kad nuo to pyrago skonis pasikeitė. Skanus, greitas ir neįprastai kvepiantis pyragas. Kepiau 25cm skersmens apvalioje formoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą