
190g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
150g cukraus
3 kiaušiniai
75g tirpinto sviesto
150ml jogurtinės grietinės
5 obuoliai
2v.š. vanilinio cukraus
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Įmaišyti cukrų, kiaušinius, sviestą, grietinę. Obuolius nulepti, išimti šerdis ir supjaustyti skiltelėmis. ¾ tešlos supilti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, ant viršaus paskleisti obuolius, užpilti likusia tešla. Kepti 35min, 180C. Iškepusį pyragą apibarstyti vaniliniu cukrumi ir ataušinti formoje.

Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: originaliame recepte nurodyta ne tik grietinė, bet ir grietinėlė, tačiau jos nedėjau. Nemanau, kad nuo to pyrago skonis pasikeitė. Skanus, greitas ir neįprastai kvepiantis pyragas. Kepiau 25cm skersmens apvalioje formoje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą