220g cukraus
2 kiaušiniai
250g sviesto arba margarino
150g obuolių džemo arba uogienės
500g varškės
1a.š. vanilinio cukraus
4g sodos
žiupsnelis druskos
Sviestą arba margariną išsukti su cukrumi, palaipsniui sudėti kiaušinius ir supilti šaltą vandį. Viską išmaišyti, suberti sodą, miltus ir vėl atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą padalinti pusiau. Vieną pusę iškočioti į maždaug 0,5 cm storio lakštą ir kepti 200C, 8-9 min., kol pusiau iškeps (paspaudus pirštais ant lakšto turi likti įdubimai). Kai lakštas atauš, neišimant jo iš skardos, aptepti džemu, o ant viršaus varškės sluoksniu, sumaišytu su cukrumi ir kiaušiniais. Likusią tešlą iškočioti ir uždengti su ja pyragą, aptepti kiaušinio plakiniu, šakute nupiešti lengvą piešinį-groteles. Kepti 140C, 30-35min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą