GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-02-13
„KROKODILAS“
arba tiesiog pyragas:
300-400g kiaulienos faršo
500g bemielės sluoksniuotos tešlos
100g sūrio
2 kiaušiniai
1 nedidelis svogūnas
3 skiltelės česnako
1 didelė morka
Prieskoniai
Morką sutarkuoti burokine tarka, svogūną supjaustyti kubeliais, susmulkinti česnaką. Į kiaulienos faršą sudėti tarkuotas morkas, supjaustytą svogūną ir česnakus, įmušti kiaušinius (dalį kiaušinio palikti tešlos aptepimui), suberti prieskonius ir gerai išmaišius apkepti keptuvėje. Iš tešlos suformuoti krokodilo kūnelį (palikti tešlos kojoms ir akims) ir ant jos sudėti pravėsusį apkeptą faršą. Faršą apibarstyti tarkuotu sūriu. Tešlos kraštus užlenkti taip, kad gautųsi krokodilas. Iš paliktos tešlos išpjaustyti kojas ir suformuoti akis. Aptepti išplaktu kiaušiniu.
Kepti 20-25min, 180C.
KOMENTARAS: Neturėjau kada nufotografuoti kaip daromas krokodilas, bet gaminau jį tikrai ne paskutinį kartą, tad pažadu tai padaryti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą