GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-02-11
SKRUZDELYNAS
Tešla:
200g margarino
500g miltų
2 kiaušiniai
150ml pieno
2 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
1 indelis kondensuoto pieno
200g. Sviesto
2v.š. kokoso drožlių
Aguonų apibarstymui
Tešlai sviestą sumaišyti su kiaušiniais, tada įpilti pieną ir vėl išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkyti nelabai kietą tešlą. Iš tešlos suformuoti rutulį ir palaikyti 1val šaldytuve. Orkaitės skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo dėti kuo mažesniais gabalėliais plėšytą tešlą.
Kepti 15-20min, 180C iki auksinės spalvos.
Kremui sviestą išplakti iki baltumo. Supilti kondensuotą pieną, suberti kokoso drožles ir išplakti iki vientisos masės. Iškepusius sausainėlius sumaišyti su kremu ir sudėti kalneliu. Kalnelį apibarstyti aguonomis. Skruzdelynas turi pastovėti per naktį, kad į trupinius įsigertų kremas.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: kremą aš dariau kitaip: išlydžiau sviestą, supyliau kondensuotą pieną, įdėjau 3 v.š. kakavos ir kaitinau ant silpnos ugnies, kol kondensuotas pienas išsilydė (apie 10min), tada plakiau mikseriu kol tapo vientisa masė. sausainėlių man gavosi 3 orkaitės skardos. Stengiausi daryti kuo mažesnius, bet vis tiek buvo sunku sumaišius su kremu suformuoti kalnelį, o kremo buvo per daug ir perteklius subėgo į dugną. Kitą kart darysiu ne sausainiukus, o tarkuosiu tešlą, tada bus lengviau suformuoti kalną ir kremo bus kaip tik. O šiaip tikrai labai skanu ir gaminsiu dar daug kartų.
Vajeee, tik nepažiūrėjau kelias dienas, o jau tiek visko naujo :) Kas gi pas jus ten tiek visko suvalgo?
AtsakytiPanaikintiŠitas skruzdėlynas labai įdomus. Pasidalink pastebėjimais, o gal ir nuotraukomis, kai pamėginsi tarkuot tešlą ;)
:)))))))))) Turiu namuose du smalyžius ir pati neatsisakau (to įrodymas Tomo svoris:)))). O receptus dedu kai turiu laiko, tai ir gaunasi taip, kad per dieną atsiranda ne vienas.
AtsakytiPanaikinti