
Tešla:
200g margarino
500g miltų
2 kiaušiniai
150ml pieno
2 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
1 indelis kondensuoto pieno
200g. Sviesto
2v.š. kokoso drožlių
Aguonų apibarstymui
Tešlai sviestą sumaišyti su kiaušiniais, tada įpilti pieną ir vėl išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkyti nelabai kietą tešlą. Iš tešlos suformuoti rutulį ir palaikyti 1val šaldytuve. Orkaitės skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo dėti kuo mažesniais gabalėliais plėšytą tešlą.

Kepti 15-20min, 180C iki auksinės spalvos.

Kremui sviestą išplakti iki baltumo. Supilti kondensuotą pieną, suberti kokoso drožles ir išplakti iki vientisos masės. Iškepusius sausainėlius sumaišyti su kremu ir sudėti kalneliu. Kalnelį apibarstyti aguonomis. Skruzdelynas turi pastovėti per naktį, kad į trupinius įsigertų kremas.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: kremą aš dariau kitaip: išlydžiau sviestą, supyliau kondensuotą pieną, įdėjau 3 v.š. kakavos ir kaitinau ant silpnos ugnies, kol kondensuotas pienas išsilydė (apie 10min), tada plakiau mikseriu kol tapo vientisa masė. sausainėlių man gavosi 3 orkaitės skardos. Stengiausi daryti kuo mažesnius, bet vis tiek buvo sunku sumaišius su kremu suformuoti kalnelį, o kremo buvo per daug ir perteklius subėgo į dugną. Kitą kart darysiu ne sausainiukus, o tarkuosiu tešlą, tada bus lengviau suformuoti kalną ir kremo bus kaip tik. O šiaip tikrai labai skanu ir gaminsiu dar daug kartų.
 
Vajeee, tik nepažiūrėjau kelias dienas, o jau tiek visko naujo :) Kas gi pas jus ten tiek visko suvalgo?
AtsakytiPanaikintiŠitas skruzdėlynas labai įdomus. Pasidalink pastebėjimais, o gal ir nuotraukomis, kai pamėginsi tarkuot tešlą ;)
:)))))))))) Turiu namuose du smalyžius ir pati neatsisakau (to įrodymas Tomo svoris:)))). O receptus dedu kai turiu laiko, tai ir gaunasi taip, kad per dieną atsiranda ne vienas.
AtsakytiPanaikinti