GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-13

TORTAS „ŠAMPANAS“


Biskvitas:
125g miltų
4 kiaušiniai
200g cukraus
100g krakmolo
4 v.š. karšto vandens
3 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
1 butelis šampano
3 v.š. cukraus
300ml grietinėlės
2,5 pakelio želatinos ( 1 pakelis 0,5l)
2 pakeliai vanilinio pudingo
400ml pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
Truputėlis citrinos rūgšties
2 pakeliai braškių žėlė

Biskvitui į kiaušinius supilti karštą (neverdantį) vandenį ir išplakti iki putų. Lėtai plakant pilti cukrų ir dar plakti 2-3min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, krakmolu ir persijoti. Puse miltų supilti į masę, gerai išmaišyti šaukštu, tada supilti kitą pusę ir vėl gerai išmaišyti. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą apvalią formą. Kepti 25-30min, 180C.

Kai biskvitas atauš perpjauti į tris dalis.

Kremui pudingą išmaišyti su pienu, supilti butelį šampano (palikti 1stiklinę), gerai išplakti. Supilti ištirpintą želatiną ir gautą masę palikti, kad apstingtų. Išplakti grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos rūgštimi. Kai kremas apstingsta įmaišyti grietinėlę. Susipjaustyti iš anksto paruoštą žėlę (2 pakelius ištirpinti 600ml karštame vandenyje ir palikti, kad sustingtų.

Torto formavimas: Į tortinę dėti vieną biskvitą, sulaistyti trečdaliu šampano, užtepti trečdaliu kremo ir uždėti puse gautos žėlė, tada dėti antrą biskvitą, sulaistyti puse likusio šampano ir sptepti puse likusio kremo, kurį apdėti likusia žėle, vėl dėti biskvitą sulaistyti likusiu šampanu ir aptepti likusiu kremu. Tortą papuošti ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 10val.



Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: Formos skersmuo 23cm. Želatiną ištirpinau 100ml karšto vandens, tik tiek, kad ištirptų. Iš želės išsipjausčiau širdeles torto papuošimui. Šokoladinius papuošimus dariau iš juodojo šokolado tirpinto karšto vandens vonelėje, kurį sudėjau į iš kepimo popieriaus susuktą tūtelę ir piešiau ant kepimo popieriaus, padėjau į šaldymo kamerą, kad sustingtų. Tortas tikrai skanus, toks lengvas, gaivus, sakyčiau vasariškas. Man asmeniškai pudingas visai nereikalingas, labai skanu ir be jo, o be to kremo gaunasi labai daug. Šį tortą dar kartą kepsiu vasarą, kai bus braškių sezonas!!! Ir darysiu truputį kitaip: nedėsiu pudingo, naudosiu 400ml grietinėlės, o vietoj braškinės žėlė dėsiu šviežias braškes. Bus pasakiškai skanu!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą