GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-02-13

PERTEPTI VAFLIAI


150g juodo šokolado + drožlių apibarstymui
200g kambario temperatūros sviesto
50g cukraus pudros
1 a.š. vanilinio cukraus
2 v.š. brendžio
10 vaflių lakštų (23cm*29cm)

Šokoladą ištirpinti karšto (neverdančio) vandens vonelėje ir ataušinti. Tada sudėti sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir supilti brendį. 5min plakti mikseriu. Kremu aptepti vaflių lakštus ir sudėti juos vieną ant kito. Viršutinį vaflį, taip pat aptepti kremu ir apibarstyti šokolado drožlėmis. 6-8 val laikyti šaldytuve. Išėmus iš jo supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.


Šaltinis Supermama.lt

KOMENTARAS: Kad užtektų kremo išsidėliojau vaflius ir ant kiekvieno dėjau po vienodai kremo, tik tada sutepiau ir sudėjau vieną ant kito. Bet man kažkaip to kremo buvo mažoka, nes kai pjausčiau gabalėliais keli vafliai atšoko. Supjaustyti taip pat buvo nelengva, nes labai kieti, bet skonis tikrai geras. Traškus ir paprastas gaminys, tik kitą kart naudosiu mažiau vaflių lakštų ir storiau tepsiu kremo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą