
500g vištienos krūtinėlės filė be odos
1 kiaušinio trynys
2-3 skiltelės česnako
1 v.š. kukurūzų krakmolo
2 v.š. lengvo sojų padažo
1 v.š. virinto vandens
340g konservuotų ananasų
1 didelė morka
1 raudona paprika
1 geltona paprika
Padažui:
1-1,5 stiklinės lengvo sirupo likusio nuo ananasų
2 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. cukraus
1 v.š. kukurūzų krakmolo
1 v.š. lengvo sojų padažo
Vištienos krūtinėlę supjaustyti mažais kubeliais ir mažiausiai 30min marinuoti su kiaušinio tryniu, česnaku, kukurūzų krakmolu, sojų padažu ir vandeniu. Morką ir paprikas susipjaustyti norimo dydžio kubeliais. Ananaso žiedeliu padalinti į 8 dalis. Marinuotą vištieną iškepti aliejuje įkaitintoje keptuvėje (dėti po vieną vištienos gabaliuką, kad nesiliestų vienas su kitu). Kitoje keptuvėje mažame aliejaus kiekyje apkepti morkas su paprika, o bebaigiant sudėti ir ananaso gabaliukus. Padažui į įkaitintą keptuvę pilti pomidorų padažą, cukrų išmaišyti, tada pilti krakmolą ištirpintą 0,5 stiklinės sirupe nuo ananasų, sojų padažą gerai išmaišyti ir pilti tiek sirupo kokio tirštumo padažo norite. Padažą pakepti ant jo sudėti iškeptą vištieną, daržoves su ananasais ir maišant pakepti kelias minutes, kad viskas susimaišytų su padažu.
KOMENTARAS: 3-4 asmenims. Padažas SUPER, siūlau pasidaryti jo daugiau. Šį kart paprikos nedėjau ir vietoj kukurūzų krakmolo naudojau bulvių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą