GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-07-31
OBUOLIŲ TINGINYS
250 g sausainių
2 vidutinio dydžio obuoliai
3a. š. cukraus pudros
0,5 a.š. vanilininio cukraus
100g džiovintų spanguolių
50g džiovintų slyvų
Sausainius sulaužyti mažais gabalėliais. Obuolius nulupti, išimti šerdis, vieną sutarkuoti burokine tarka, kitą - bulvine. Sudėti sausainius, obuolius, likusius produktus ir gerai išmaišyti. Į dubenį išklotą maistine plėvele sukrėsti gautą masę, gerai suspausti ir nakčiai palikti šaldytuve.
KOMENTARAS: Išvertus tinginį ant lėkštės mediniu šaukštu įspaudžiau griovelius, forma gavosi kaip gėlės, papuošiau graikiškais riešutais. Galima dėti kokius tik norite džiovintus vaisius taip pat ir riešutus. Tik nedėkite daugiau obuolių, nes iš pradžių masė atrodo per sausa, bet kai pastovi ir įsigeria obuoliai ji būna kaip tik.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą