
250 g sausainių
2 vidutinio dydžio obuoliai
3a. š. cukraus pudros
0,5 a.š. vanilininio cukraus
100g džiovintų spanguolių
50g džiovintų slyvų
Sausainius sulaužyti mažais gabalėliais. Obuolius nulupti, išimti šerdis, vieną sutarkuoti burokine tarka, kitą - bulvine. Sudėti sausainius, obuolius, likusius produktus ir gerai išmaišyti. Į dubenį išklotą maistine plėvele sukrėsti gautą masę, gerai suspausti ir nakčiai palikti šaldytuve.
KOMENTARAS: Išvertus tinginį ant lėkštės mediniu šaukštu įspaudžiau griovelius, forma gavosi kaip gėlės, papuošiau graikiškais riešutais. Galima dėti kokius tik norite džiovintus vaisius taip pat ir riešutus. Tik nedėkite daugiau obuolių, nes iš pradžių masė atrodo per sausa, bet kai pastovi ir įsigeria obuoliai ji būna kaip tik.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą