GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-07-31
SALOTOS SU SŪRIU BRINZA
200g. sūrio Brinza
2 vidutinio dydžio švieži agurkai
2 vidutinio dydžio marinuoti agurkai
160g žalių alyvuogių be kauliukų
1 maža raudona paprika
Salotų lapų indelis
1 mažas mėlynas svogūnas
180g Felix graikiško padažo
Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, papriką ir salotų lapus juostelėmis, agurkus griežinėliais, svogūną pusžiedžiais, sūrį kubeliais ir viską sumaišyti su padažu. Jei reikia paskaninti druska ir grūstais pipirais.
KOMENTARAS: labai panašu į graikiškas salotas tik man šios skanesnės, nes išsiskiria sūrio skonis. Jei nepatinka graikiškas padažas galima naudoti vyno acto ir aliejaus mišinį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą