GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-09-27
DVISPALVIS KEKSAS
200g margarino arba sviesto
200g cukraus
220g miltų
4 kiaušiniai
40g kokoso drožlių
2 a.š. kakavos
2 a.š. kepimo miltelių
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo, supilti ištirpintą margariną arba sviestą ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišytus su kepimo milteliais, suberti į masę ir gerai išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis, į vieną iš jų suberti kakavą ir gerai išmaišyti. Į kitą kokoso drožles ir taip pat gerai išmaišyti. Į formą supilti šokoladinę tešlą, o ant viršaus atsargiai baltąją. Kepti 40-45min, 180C.
KOMENTARAS: greita "gimęs" keksas, nes reikėjo kažką iškepti netikėtiems svečiams.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą