
1kg kapotos kiaulienos sprandinės
0,5kg miltų
2 kiaušiniai + 1 nedidelis aptepimui
300g sviesto
350g tirštos grietinės
1 didelis svogūnas
Druskos
Maltų pipirų
Miltuose padaryti duobutę ir vis pamirkant į juos sutarkuoti sviest, įberti druskos ir minkyti kol neliks sviesto gabalėlių. Tešloje padaryti šulinėlį sudėti grietinę, kiaušinius ir išminkyti tešlą. Palikti ją 30min. šaldytuve. Kiaulieną sukapoti (nesumalti!!!), sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, įberti druskos, pipirų ir gerai išmaišyti. Atšaldytą tešlą padalinti į vienodos kamuoliukus ir iš kiekvienos iškočioti blynus. Į kiekvieną įdėti mėsos ir suformuoti kibiną. Aptepti kiaušinio plakiniu, išdėlioti ant kepimo skardos iškloto kepimo popieriaus.

Kepti orkaitėje 25min, 194C (būtent tiek, nei daugiau, nei mažiau!!!).
KOMENTARAS: Pats skaniausias kibinų receptas. Iš tešlos kočioju didelį blyną ir išpjaunu 14,5cm skersmens apskritimus, man taip paprasčiau. Jei patinka, kai prakandus išbėga sultys, į mėsą įpilti vandens. Iš šio kiekio išeina apie 50vnt kibinų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą