
Biskvitas:
3 kiaušiniai
140g cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
140g miltų
1v.š. kakavos miltelių
1a.š. kepimo miltelių
3v.š. karšto (verdančio) vandens
Kremas:
15g želatinos
400ml grietinėlės 35 %
6 dideli bananai
200g kreminio vanilinio varškės sūrelio
100g cukraus
Iš pradžių pasidaryti kremą, kad, kol keps biskvitas, jis truputį sustings - bus paprasčiau formuoti Kurmio kalnelį.
Želatiną užpilti 45 ml šalto vandens ir palikti išbrinkti. Sutrinti vieną bananą, sumaišyti jį su varške, cukrumi ir gerai išplakti, kad cukrus ištirptų. Gautą masę pertrinti per sietelį (kremas bus puresnis). Ištirpinti ant ugnies želatiną, atvėsinti ir sumaišyti su varškės mase. Iki standumo išplakti grietinėlę ir dėti po kelis šaukštus atsargiai maišant ją su varškės kremu. Pastatyti kremą į šaldytuvą, kol keps biskvitas. Kartas nu karto išimti pamaišyti, kad kremas nesustingtų į vieną "gabalą". Jei stings labai greitai - išimti iš šaldytuvo, ir laikyti kambario temperatūroje.
Biskvitui atskirti trynius nuo baltymų. Į trynius po 1 v.š. (kad jų nesutrauktų) pilti karštą vandenį ir iškart plakti mikseriu, tai pat po truputį berti cukrų su vaniliniu cukrumi. Plakti, kol masė taps tiršta ir beveik baltos spalvos (2-3 min.). Baltymus gerai išplakti iki standumo. Baltymus sudėti ant trynių - nemaišyti (!). Atskirai sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius. Suberti viską ant baltymų ir tuomet atsargiai (kad nesukristų baltymai) viską šaukštu išmaišyti (baltymus, trynius ir birius produktus). Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 180C, 30 min. Iškepusį biskvitą atvėsinti ant grotelių.
Surinkimas. Biskvito vidurį išskobti taip, kad gautųsi dubenėlio formos pagrindas (į jį sudėsime bananus). Vieną šalia kito sudėti nepjaustytus bananus - tiek, kiek jų tilps. Ant viršaus po truputį dėti kremą, formuojant kupolo formos tortą. Jei kremas jau pakankamai tvirtas - galima tortą puošti. Išpjautą biskvito dalį sutrupinti ir trupiniais apibarstyti tortą. Papildomai dar galima apibarstyti kakava arba tarkuotu juodu šokoladu. Statyti tortą į šaldytuvą, kol gerai sustings (geriausia nakčiai).

Šaltinis: receptą radau čia.
KOMENTARAS: Tortui naudojau 20cm formą. Torto pagrindą galima sulaistyti, nes jis būna sausas. Į kremą papildomai galima įdėti tarkuoto šokolado. Tortą valgyti ištraukus iš šaldytuvo, nes pastovėjęs ir sušilęs iki kambario temperatūros asmeniškai man tampa neskanus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą