GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-10-05
TRAŠKŪS VAMZDELIAI (BRANDY SNAPS)
60g sviesto
2 v.š. medaus
60g rudojo cukraus
2 v.š. medaus
Sviestą, medų, cukrų kaitinti ant silpnos ugnies, kol išsilydys sviestas ir ištirps cukrus. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti cukrų. Ant orkaitės skardos išklotos kepimo popieriumi dėti po 1v.š. gautos masės paliekant ~10cm tarpus, nes kepant blynas praplatėja ir sukorėja. Kepti 180C, ~6min, kol taps auksinės spalvos. Išėmus iš orkaitės po maždaug 30s, kol dar karšti apvynioti apie medinio šaukšto kotą formuojant vamzdelius arba uždėti ant atversto puodelio ir suformuoti krepšelį.
Įdaras:
Lygiomis dalimis maskarponės sūris ir plakta grietinėlė
Cukrus
Kavos likeris
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: Įdaro nedariau, nes naudojau kaip krepšelius ledams. Nežinau arba medus netiko arba per mažai miltų, bet kitą dieną radau krepšelius sukritusius. Tą dieną kai buvo kepti laikė formą kuo puikiausiai. Manau, kad puikiai tinka, kaip torto papuošimas. Tikrai bandysiu dar ne kartą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą