
600g cukinijos
2 kiaušiniai
3 v.š. miltų
60g fermentinio arba kieto sūrio
1-2 skiltelės česnako
1 v.š. džiovinto saliero lapų
Druskos
Grūstų pipirų
Cukiniją nulupti, jei didelė išpjauti sėklas ir sutarkuoti burokine tarka. Nupilti susidariusias sultis. Cukiniją sumaišyti su plaktais kiaušiniais, tarkuotu sūriu, druska, pipirais, džiovinto saliero lapais, miltais ir smulkiai pjaustytu česnaku. Jei gaunasi per skysta tešla galima įdėti daugiau miltų. Kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies naudojant labai mažai aliejaus. Iškepusius galima nusausinti popierine servetėle.
KOMENTARAS: sutarkuotą cukiniją apibarsčiau druska ir kol sutarkuoju sūrį ir išplaku kiaušinius susidaro sultys, kurias nupilu. Nenupilus sulčių reikės daugiau miltų ir gausis ne tokie skanūs blynai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą