GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-10-05

BLYNAI SU CUKINIJA


600g cukinijos
2 kiaušiniai
3 v.š. miltų
60g fermentinio arba kieto sūrio
1-2 skiltelės česnako
1 v.š. džiovinto saliero lapų
Druskos
Grūstų pipirų

Cukiniją nulupti, jei didelė išpjauti sėklas ir sutarkuoti burokine tarka. Nupilti susidariusias sultis. Cukiniją sumaišyti su plaktais kiaušiniais, tarkuotu sūriu, druska, pipirais, džiovinto saliero lapais, miltais ir smulkiai pjaustytu česnaku. Jei gaunasi per skysta tešla galima įdėti daugiau miltų. Kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies naudojant labai mažai aliejaus. Iškepusius galima nusausinti popierine servetėle.

KOMENTARAS: sutarkuotą cukiniją apibarsčiau druska ir kol sutarkuoju sūrį ir išplaku kiaušinius susidaro sultys, kurias nupilu. Nenupilus sulčių reikės daugiau miltų ir gausis ne tokie skanūs blynai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą