GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-10-28
PURUS CUKINIJŲ KEKSAS
3st burokine tarka tarkuoto cukinijos minkštimo (be odos ir sėklų)
1st aliejaus
1,5st cukraus
3st miltų
3 kiaušiniai
0,5 a.š. druskos
1 a.š. cinamono
2 a.š. vanilinio cukraus
50g graikinių riešutų arba kokoso drožlių
2 a.š. kepimo miltelių
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo, supilti aliejų ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišytus su kepimo milteliais, suberti į masę ir gerai išmaišyti. Suberti riešutus arba kokoso drožles, išmaišyti ir kepti 50-60min, 180C.
Šaltinis Supermama.lt
KOMENTARAS: pirmiausia kitą kartą daryčiau iš pusės normos, nes gaunasi gana didelis. Man jis nesigavo purus, o drėgnas, bet turiu įtarimą, kad jo neiškepiau iki galo, nes skubėjau išeiti. Iškepusį ir atvėsusį aptepiau šokoladu ir papuošiau graikiniais riešutais. Galima į tešlą dėti 0,5st kakavos miltelių, tada bus šokoladinis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą