GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-10-28

ŽIEDINIS KOPŪSTAS TEŠLOJE


400g žiedinio kopūsto arba kitos mėgstamos daržovės
100g miltų
150ml pieno
1-2 kiaušiniai

Žiedinį kopūstą suskirstyti į dviejų kąsnių žiedus, nuplauti ir 5min apvirti pasūdytame vandenyje. Dar galima įberti 0,5a.š. česnako miltelių arba tiesiog įmesti vieną nuluptą česnako skiltelę. Iš likusių produktų sumaišyti grietinės tirštumo tešlą. Apvirusius ir pravėsusius kopūsto žiedus apvolioti tešloje ir kepti gerai įkaitintame aliejuje. Išvirusius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

KOMENTARAS: skanu, tik kepimas užima laiko. Skaniausia patiekti su šviežiais agurkais ir česnakiniu padažu arba majonezu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą