GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-10-28
TROŠKINTI KOPŪSTAI SU FARŠO KAMUOLIUKAIS
500g kiaulienos faršo
800g šviežio kopūsto
1 didelis svogūnas
2 skiltelės česnako
1 didelė morka
500g bulvių
5 v.š. pomidorų padažo
100ml daržovių sultinio
Prieskonių
Faršą pagardinti prieskoniais, padaryti graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir apkepti gilioje keptuvėje, kur toliau gaminsit troškinys. Sudėti stambiai pjaustytą svogūną, burokine tarka tarkuotas morkas, stambais kubeliais pjaustytas bulves, stambiai pjaustytas česnako skilteles, įpilti sultinio ir vis pamaišant patroškinti 10-15min. Supjaustyti kopūstą sudėti ant daržovių ir mėsos viršaus ir troškinti 15min. Prieš baigiant troškinti sudėti pomidorų padažą.
KOMENTARAS: Šviežius kopūstus galima maišyti su raugintais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą