GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-11-04

AGURKINĖ SRIUBA ŽIEMAI


2kg agurkų
1,5kg pomidorų
300g morkų
200g svogūnų
0,3 stiklinės cukraus
1 stiklinė aliejaus
2 v.š. nubraukti druskos
1 stiklinė perlinių kruopų
100g acto

Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti. Agurkus, svogūnus ir pomidorus supjaustyti kubeliais. Morkas sutarkuoti burokine tarka. Agurkus, pomidorus, morkas, svogūnus, cukrų, aliejų ir druską sudėti į puodą, išmaišyti ir virti 20min ant vidutinės ugnies. Tada supilti perlines kruopas, išmaišyti ir dar troškinti 20min. Po šių 40min supilti actą, išmaišyti ir puodą nukelti nuo ugnies. Supilstyti į iškaitintus stiklainius. Laikyti šaltai.

Šaltinis senas šeimos receptas

KOMENTARAS: Aš agurkus, pomidorus, svogūnus ir morkas tarkuoju virtuviniame kombaine su burokine tarka, nes taip greičiau ir verdu 15min. Pomidorų nebūtina nulupti, bet man asmeniškai valgant sriubą nepatinka odelės. Iš nurodyto daržovių kiekio gaunasi 3,5l sriubos. Verdant sriubą valgymui prieš tai apverdu mėsą kartu su kubeliais pjaustytomis bulvėmis, pabaigoje sudedu agurkinę sriubą ir paverdu max 10min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą