
2kg agurkų
1,5kg pomidorų
300g morkų
200g svogūnų
0,3 stiklinės cukraus
1 stiklinė aliejaus
2 v.š. nubraukti druskos
1 stiklinė perlinių kruopų
100g acto
Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti. Agurkus, svogūnus ir pomidorus supjaustyti kubeliais. Morkas sutarkuoti burokine tarka. Agurkus, pomidorus, morkas, svogūnus, cukrų, aliejų ir druską sudėti į puodą, išmaišyti ir virti 20min ant vidutinės ugnies. Tada supilti perlines kruopas, išmaišyti ir dar troškinti 20min. Po šių 40min supilti actą, išmaišyti ir puodą nukelti nuo ugnies. Supilstyti į iškaitintus stiklainius. Laikyti šaltai.
Šaltinis senas šeimos receptas
KOMENTARAS: Aš agurkus, pomidorus, svogūnus ir morkas tarkuoju virtuviniame kombaine su burokine tarka, nes taip greičiau ir verdu 15min. Pomidorų nebūtina nulupti, bet man asmeniškai valgant sriubą nepatinka odelės. Iš nurodyto daržovių kiekio gaunasi 3,5l sriubos. Verdant sriubą valgymui prieš tai apverdu mėsą kartu su kubeliais pjaustytomis bulvėmis, pabaigoje sudedu agurkinę sriubą ir paverdu max 10min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą