GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-11-04

KIAULIENOS VERINUKAI


100g kiaulienos išpjovos
100-120g cukinijos
100-120g mažų pomidorų
Marinatui:
1 a.š grūdėtų garstyčių
1 a.š. majonezo
Druskos
Grūstų pipirų

Mėsą supjaustyti kubeliais. Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus su mėsa ir palikti apie 1val marinuotis. Jei cukinija jauna supjaustyti žiedais arba pusžiedžiais, jei sena nulupti odą ir išimti sėklas. Pomidorus perpjauti pusiau arba nepjaustyti. Pakaitomis suverti mėsą, cukiniją ir pomidorus ant medinių pagaliukų (išmirkytų vandenyje, kad kepant nesudegtų) ir kepti 200C, 25min.


KOMENTARAS: idealu jei verinukai kepami gamtoje ant grotelių, bet puikiai gaunasi ir kepant orkaitėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą