GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2011-11-04
KIAULIENOS IŠPJOVOS „KASA“
250-300g kiaulienos išpjovos
Marinatui:
1 a.š grūdėtų garstyčių
1 a.š. bičių arba pienių medaus
1 a.š. aliejaus
Druskos
Grūstų pipirų
Mėsą supjaustyti į tris juosteles ir supinti į kasą. Galus persmeigti mediniais pagaliukais, kad neišsileistų. Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, aptepti mėsą ir palikti apie 1val marinuotis. Kepti 200C, 25-35min.
KOMENTARAS: Mėsos kepimo laikas priklauso nuo to kokio storio gaunasi kasa.Iškepusi ketvirtadaliu sutrumpėja.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą