
5 dideli obuoliai
200g sviesto arba margarino
270g cukraus
2 kiaušiniai
360g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. vanilinio cukraus
Obuolius nulupti, išimti šerdis ir supjaustyti skiltelėmis. Sviestą išlydyti, tada į jį suberti cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišyti. Įmušti kiaušinius, išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gautą masę išmaišyti iki vientisumo. Orkaitės skardą iškloti kepimo popieriumi, supilti 2/3 tešlos ir tolygiai paskirstyti. Ant viršaus išdėlioti obuolių skilteles ir ant viršaus konditerinio maišelio pagalba, formuojant išilgai ir skersai su likusia tešla padaryti tinklelį.

Kepti 175C, 35min. Iškepusį ir pilnai atvėsusį apibarstyti cinamonu ir cukraus pudra.
Šaltinis originalus receptas
KOMENTARAS: Pats skaniausias obuolių pyragas kokį esu valgius. Kepiau jau n kartų!!! Lengviau paskirstyti tešlą, kai į ją dedamas margarinas. Formuoti pyragą kuo greičiau, nes stingdama tešla kietėja, todėl jei ilgai „žaisite“ bus sunku padaryti tinklelį. Jei neturite konditerinio virkšto, masę sudėti i polietileninį maišelį, prakirpti kamputį ir formuoti tinklelį. Kelis kartus tinklelį formavau tiesiog pildama su šaukštu, pyrago skonis tikrai nenukentėjo:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą