
700g kiaulienos šonkauliukų su mėsa
3 saliero stiebai be lapų
1 v.š. grūdėtų garstyčių
2 v.š. lengvo sojų padažo
1 a.š. česnakinės druskos
Šviežiai grūstų pipirų
Šonkauliukų juostą ištrinti marinatu (grūdėtos garstyčios, sojų padažas, česnakinė druska, pipirai) palikti 1val pasimarinuoti. Susukti i „kelmą“, taip kad mėsa būtų viduje, o kauliukai išorėja, tvirtai surišti konditeriniu siūlu į vidų sukišti saliero stiebus. Kepti 1val, 200C. Prieš patiekiant nuimti siūlą, išimti salierą ir papuošti marinuotais grybais, žolelėmis ir pan.
KOMENTARAS: neturėjau siūlo, todėl šonkauliukų juostą sutvirtinau bambukiniais iešmeliais, bet kepant išsiskyrė, todėl būtinai apriškite siūlu. Jei naudosi šonkauliukus be mėsos, į „kelmo“ vidų pridėkite faršo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą