GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.


2011-12-06

VARŠKĖS TINGINYS


360g sausainių
180g varškės
1 didelis obuolys
70g sviesto
60g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
2 saujos razinų
2 saujos riešutų


Sausainius sulaužyti mažais gabalėliais. Obuolį nulupti, išimti šerdį, supjaustyti mažais kubeliais. Sviestą išlydyti. Varškę ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilti sviestą, suberti sausainius, razinas, riešutus, obuolį ir gerai išmaišyti. Į dubenį išklotą maistine plėvele sukrėsti gautą masę, gerai suspausti ir palikti šaldytuve per naktį.

KOMENTARAS: Naudojau 160g sausainių „Gaidelis“ ir 200g avižinių. Sustingusį papuošiau tirpintu šokoladu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą