GAMINU SU MEILE – nuo šiol tai mano devizas. Anksčiau, net nesusimąstydama gamindavau, neteikdama tam didelės reikšmės. Noriu valgyti - einu ir gaminu. Tačiau nuo pirmojo namuose iškepto duonos kepalo viskas tarsi pasikeitė. Toks jausmas, kad nepakartojamas užmaišyto raugo ir kepamos duonos kvapas manyje pažadino meilę maisto ruošimui. Pagavau save fotografuojančią ką tik iškeptą duoną. Juk anksčiau to niekada nedarydavau! Tik tada susimąsčiau, kad maisto ruošimas yra savotiškas menas, kurio reikia mokytis visą gyvenimą. Tik tada supratau, kad begalo įdomu išbandyti kažką naujo, dar neragauto ir nesvarbu ar tai lengvai paruošiama, ar reikia daugiau laiko praleisti virtuvėje. Galima sakyti, kad pirmasis pačios rankomis išminkytas ir iškeptas duonos kepalas paskatino mane sukurti šį dienoraštį. Manau bus smagu ne tik man pačiai, bet ir kitiems po jį pasižvalgyti, pasisemti naujų įdėjų ir patiems GAMINTI SU MEILE.
2012-02-10
KALĖDINIAI PYRAGĖLIAI SU OBUOLIŲ ĮDARU
7g sausų mielių
100ml pieno
2 kiaušiniai
30g tirpinto kepinių margarine
2 v.š. cukraus
Žiupsnelis druskos
Įdarui:
600g luptų ir kubeliais pjaustytų obuolių
2 v.š. sviesto
100g rudojo cukraus
50g balto cukraus
50g razinų
1 mažos citrinos sultys + žievelė
Įdarui: gilioje keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti obuolius ir troškinti ant vidutinės ugnies ~5min, supilti cukrų ir vis mašaišant troškinti ~2min, suberti razinas, citrinos žievelę ir sultis ir dar patroškinti ~2min. Atvėsinti.
Pieną pasildyti iki 45C, į jį supilti mieles, cukrų, išmaišyti ir palikti kol suputos. Išplakti kiaušinius, supilti margariną, mieles, išmaišyti. Vis plakant supilti miltus ir išminkyti tešlą. Padėti šiltai kol pakils dvigubai arba dėti į orkaitę 40C, 20min. Tešlą vėl išminkyti ir dar kartą pakildinti 40C, 20min. Iškočioti ir išspausti 10cm skersmens apskritimus, dėti įdaro ir suformuoti kaip kibinus. Virti riebaluose kol pagels.
Šaltinis: senas šeimos receptas
KOMENTARAS: be šių pyragėlių neįsivaizduoju savo Kalėdų. Kepam juos su obuolių, aguonų ir grybų įdarais. Gavosi lygiai 40vnt. Tik nerandu nuotraukos :(
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą